Dadlington

Origin of the Tudor Dynasty

Dadlington Village Hall

Constructed in 1886 for £100 by Reverend Henry Lomax as the church's parish room, the village hall is located directly south of the church. The village hall was restored in 1983 and then extended in 2017 giving the hall its current appearance.

In March 2015 two billboards were erected outside the village hall to commemorate the reinterment of King Richard III. The village hall was also dressed in Yorkist commemorative bunting that can be seen in the image below.

Sporadic parish council and church meetings are held at the village hall, together with weekly activities such as keep fit and art class. It is also used as a polling station on the day of election. The car park has space for six cars, although cars can be maneuvered to fit significantly more on the space available. There are no double yellow lines in Dadlington so parking is not an issue.

Polling

The village hall was used as a polling station for the EU referendum vote on the 23rd of June 2016. The district of Hinckley and Bosworth voted in support of LEAVE, with 39,501 of the 65,470 votes (60.3%). The turnout for the district was 76.7%. Subsequently the UK chose to LEAVE the EU with 51.9% of the vote.

On June 8th 2017 the village hall was used as a polling station for the 2017 general election. The constituency of Bosworth voted in favour of the Conservative Party, winning a majority by 18,351 votes. David Tredinnick continues his incumbency as the Member of Parliament for Bosworth having assumed office on June 11th 1987. The turnout for the constituency was 70%.

Planning Permission

Planning permission for an extension was requested on the 11th of March 1982 by Reverand A Bardsley and was approved on the 25th of May 1982.[1] Construction work was completed in 1983.

Planning permission for a single-storey extension to the kitchen was requested on the 11th of December 2013 by Mr Graham Grimley and was approved on the 3rd of March 2014.[2] The side entrance to the village hall was converted and the kitchen enlarged in late December 2015. Construction of the extension began on January 4th 2017. At the same time the land to the side of the extension was levelled to provide a flat surface to place a marquee and reroute the side access.